یک صاحب نظر حوزه آب گفت: از ابتدای سال جاری خروجی آب از سد گتوند به طور مداوم در حد بیشینه و ۲۸۰ متر مکعب بر ثانیه آب بوده و نیروگاه برقابی آن نیز در حال تولید برق است. پیش بینی می شود با این حجم رهاسازی، آب مازاد هم در ادامه سال داشته باشیم و مشکلی در رودخانه کارون تا آبادان وجود ندارد.
زیست آنلاین: مسعود اسعدی، رئیس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی کشور، گفت: اگر در پاییز در خوزستان بارندگی صورت نگیرد، دو اتفاق ناگوار میافتد. اول در حوزه کشاورزی است و دوم در حوزه محیط زیست که یک فاجعه ملی و بینالمللی خواهد بود.
بدون شک توسعه صنعت یکی از مولفههای اصلی پیشرفت کشورها است اما جانمایی آن باید درست انجام شود در غیر اینصورت دیگر آبی برای ادامه زندگی باقی نمیماند از این رو دنیا به این سمت حرکت کرده، در ایران نیز از دو سال پیش استقرار صنایع آب بر در درون سرزمین ممنوع شده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه کشورها به خاطر مشکلات آبی به هر نحوی منابع آبی موجود را مدیریت میکنند، خاطرنشان کرد: ما خارج از ضوابط و قوانین جهانی اقدامی را بروی آبهای مشترک نداشتهایم.
یک پژوهشگر هیدروپلیتیک و دیپلماسی آب معتقد است: «زمانی که به آب همانند یک کالا نگاه شود، برای آن هیچ ارزشی به غیر از ارزش اقتصادی نمیتوان متصور شد. لذا وقتی ارزشهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی آب نادیده گرفته میشود، با بحران آب مواجه میشویم؛ چنانکه نمونهاش را در خوزستان شاهد هستیم.»
فاز دوم «طرح ۵۵۰ هزار هکتار» از سوی وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در حالی در سال های اخیر کلید خورده که در فاز اول این طرح به دلیل عدم توجه به جنبه های اجتماعی، محیط زیستی و حتی نبود آب کافی و زیرساخت های لازم، چندان با موفقیت همراه نبوده است. یک پژوهشگر آب و محیط زیست میگوید فاز دوم این طرح با انتقاد گسترده متخصصان و کارشناسان و همچنین مخالفت و اعتراض ...
کارون بزرگترین و پرآبترین رودخانه کشور به بلندای ۸۹۰ کیلومتر و تنها رودخانه قابل کشتیرانی ایران بوده که تاکنون طرحهای سدسازی و انتقال آب متعددی روی آن اجرا شده است.
مدیر اسبق طرح جامع آب کشور گفت: نمیتوان وجود طرحهای توسعه ناپایدار منابع آب در ایران را منکر شد. اتفاقا بسیاری از سدهای مخزنی و سایر طرحهای بزرگ توسعه منابع آب کشور، با فشارهای سیاسی نمایندگان مجلس و مسئولین استانی احداث شدهاند که عملکرد آنها به هیچوجه قابل دفاع نیست و مسببِ بسیاری از نابسامانیهای این روزهای کشورند.
بار دیگر خشکسالی شدید سال ۱۴۰۰، همه نگاهها را متوجه بخش آب کرده است. امسال یک سال استثنایی از نظر کمبارشی است. در این شکی نیست، ولی مساله کمآبی و بحرانهای سیاسی، اجتماعی و امنیتی مرتبط با آن اصلا پدیده جدیدی نیست و به یک واقعه بسیار محتمل، البته با شدت و ضعف کم و زیاد در تابستانهای هر سال بسیاری از مناطق ایران تبدیل شده است. سوالی که این روزها ...
در نشستی در کلاب هاوس با موضوع چالش انتقال آب بین حوزهای که توسط شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی برگزار شد ،حاضران در کلاب در مورد دو سوال مطرح شده گفتگو کردند. آیا جغرافیای ایران ناگزیر به انتقال آب است و فواید و مضرات پروژههای انتقال آب در ایران چه هستند
در رابطه با تعداد سدهای در حال ساخت و سدهای در حال مطالعه ایران و آنچه كه مقامات رسمی وزارت نیرو بیان می كنند هم اینك بیش از 120 سد مخزنی با ظرفیت حدود 20 میلیارد متر مكعب در حال مطالعه و حدود 100 سد مخزنی در حال ساخت بوده كه به هر ترتیب این 220 سد دارای كد اعتباری مشخص بوده و از جمله تعهدات وزارت نیرو است كه باید تعیین تكلیف گردد بدین نحو كه سد های ...
زیست آنلاین: شاخص آسیب پذیری منابع آبی می گوید اگر از آب های موجود در هر کشور کمتر از 20 درصد استفاده شود وضع خیلی خوب است. اگر 20 تا 40 درصد استفاده شود کشور در مرزبحران آب است. کشور ما با مصرف بیشتر از 90 درصد منابع آبی کشور از نظر این شاخص وضع بسیار نامطلوبی دارد. این به معنی آن است که ما چهار ونیم برابر ظرفیت مان آب مصرف می کنیم
یک پژوهشگر آب و توسعه پایدار ضمن بیان اینکه از سال ۱۳۳۲ روند تعرض و مهندسی تهاجمی نسبت به حوضه آبریز کارون آغاز شده است، پیشنهاد داد: وزارتخانه مستقلی برای مدیریت منابع آب تشکیل شود که تنها مدیریت پایشی را برعهده داشته باشد و تصمیمگیریهای کلان درباره منابع و حوضههای آبی را با مشارکت مردم، کشاورزان و تشکلهای مردمنهاد انجام دهد.
زیست آنلاین: محمد رشید رستمی، پژوهشگر و کارشناس محیط زیست در وبینار بحران کمآبی و خشکسالی گفت: تصور همه این است که با انتقال آب، نیاز آبی مناطق خشک کشور تامین میشود. ما با این کار رطوبت و آب را توزیع نمیکنیم، بلکه این خشکسالی است که در سطح کشور توزیع میشود.
با توجه به تشدید خشکسالی در خوزستان و اعتراض به کمآبی در این استان اظهارنظرهایی درباره نقش سد گتوند در این وضعیت مطرح شد که با واکنش رییس سابق سازمان محیط زیست روبرو شد و او گفت: هیچگاه سازمان حفاظت محیط زیست مجوز ساخت سد را صادر نکرد.
زیست آنلاین: در حالی که گفته می شد پروژه های انتقال آب کارون صرفا برای مصارف شرب در نظر گرفته شده اما شنیده ها حاکی است که فولاد مبارکه به میزان بیست میلیارد تومان به شرکت آبفای اصفهان برای تکمیل تونل سوم کوهرنگ به منظور انتقال آب سرشاخه های کارون به اصفهان را تقدیم کرده است
زیست آنلاین: به دنبال بروز درگیری های خوزستان که متعاقب موافقت سازمان محیط زیست با انتقال آب کارون صورت گرفت دکتر جلیل مختار نماینده آبادان به منظور ایجاد اطمینان به مردم خواهان تشکیل پارلمان آب و تدوین سند امنیت آب خوزستان شد.
زیست آنلاین: استان محروم خوزستان در حالی از تشنگی رنج میبرد که رودخانههای بزرگی در خود جای داده است. سدها و پروژههای انتقال آب از مجرمان ردیف اول بحران آب خوزستان هستند.